Florit Taşı Faydaları ve Özellikleri

Florit Taşı Faydaları ve Özellikleri

Canlı gökkuşağı renklerine sahip olan florit taşı; çoğunlukla mücevher ve süs eşyası olarak tercih edilmektedir. Mor, sarı, kırmızı, yeşil, pembe, mavi, menekşe ve beyaz renkleri bulunmaktadır. Camsı ve saydam bir taş olduğu için estetik açıdan beğenilmektedir. Kübik veya sekiz yüzlü bir şekli bulunmaktadır. Kristal yapıda olan taş, Antik Yunan ve Roma’da kullanılmıştır. Ardından Amerikan Kızılderililer tarafından süs eşyalarında kullanılmaya başlanmıştır. 30 farklı sanayi dalında kullanılan florit taşının temizlenebilmesi için tütsü yöntemi uygulanmalıdır. Suyun altında yıkanmasının da bir sakıncası bulunmamaktadır.

Florit Taşının Faydaları Nelerdir?

Florit taşının yararları, fiziksel ve ruhsal açıdan insanların çok daha sağlıklı hale gelmesine yöneliktir. Hayatta başarılı olmak isteyenlerin, daha mutlu ve pozitif bir yaşam tercih edenlerin taşıdır. Florit taşının faydaları aşağıdaki gibidir:

·Florit taşı eğer boyun bölgesine tutulur ise; odaklanmayı kolaylaştırmaktadır. Ayrıca yetersizlik hissinin ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

·Karmaşık düşünceler içerisinde olan ve karar veremeyen bireylerin doğru kararı verebilmeleri için kullanabilecekleri bir doğal taştır.

·Daha yatıştırıcı ve huzur verici bir enerji etkisi altına girilmesini sağlamaktadır.

·Algıları açan, konsantrasyonu sağlayan bir etkisi vardır.

·Analitik güçlerin artması için zemin hazırlamaktadır.

·Sezgileri kuvvetlendirici bir özelliği bulunmaktadır.

·Baş ağrısı şikayeti olanların ağrılarının hafiflemesini sağlamaktadır.

·Daha başarılı olunması için destekleyici etkileri bulunmaktadır.

·Özellikle sabahları daha zinde uyanmak isteyenlerin tercih ettikleri bir taştır. Baş ucunda bulundurulduğunda, çevredeki kötü enerjiyi absorbe etmekte ve daha enerjik olunmasını sağlamaktadır.

·Özgüven eksikliği yaşayan kişilerin kendilerini daha doğru tanımlayabilmelerini ve ifade edebilmelerini sağlamaktadır.

·Ruhsal dinginlik sağladığı için depresyon sürecinde olan insanların yanlarından ayırmadıkları bir taştır.

Florit Taşının Bilinen Özellikleri Nelerdir?

Florit taşının öne çıkan özellikleri, sağladığı pek çok fayda sebebi ile daha çok merak edilmektedir. Nadir bir toprak elementi olarak kabul edilen bir taştır. Mor ötesi ışık altında bakılır ise; mor ve floresan özelliğini ortaya çıkartan bir taş olmaktadır. Alın çakraları, taç, damarlı bölümleri ve güneş sinir ağı ile beraber kalp görüntüsü oluşmaktadır. Isıtıldığında fosforesans tarzı bir etki ortaya koyduğu için Antin Yunan döneminde bile süs eşyası olarak tercih edilmiş olan bir taştır.

Florit Taşının Bulunduğu Yerler Nerelerdir?

Florit taşının çıkartıldığı yerler; İngiltere, Batı Almanya ve ABD ülkeleridir. Bu ülkelerde çıkartıldıktan sonra farklı ülkelere gönderilerek florit taşı işlenmektedir. Jeolojik ortamlarda oluşmuş olan florit taşı, yataklanan madenler içerisinde bulunmaktadır. Metaformik, sendimanter ve magnetik içerisindeki dolgunun metozomatik ile beraber hidrotermal yataklı bir şekilde oluşturduğu doğal taştır. Saf halinde kalsiyum ve florür bulunduran florit taşı; alüminyum, demir çelik, kimya, cam, seramik, sanayi ve mobilya sektörlerinde kullanılması tercih edilen doğal taşlardan biridir. Nadir bulunan doğal taşlar arasında yer almaktadır.

Florit Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Fark Edilir?

Florit taşının orijinal olup olmadığının anlaşılması için florit taşının özelliklerinin bilinmesi gerekmektedir. En renkli mineraller arasında sayılmaktadır. Florin elementi içerdiği için ismi de buradan gelmektedir. Farklı jeolojik zamanlarda oluşmuş olan bir doğal taştır. Oldukça farklı renklerde bulunabildiği için gerçek olup olmadığının ayırt edilebilmesi zor olabilmektedir. Ancak eğer florit taşı ışığa doğru tutulur ise; mor renkte parladığı görülmektedir. Bu şekilde ayırt edilebilmesi mümkündür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.